Slider

Neuvola Nuppu

Jokainen perhe, jokainen odotus ja jokainen lapsi on ainutlaatuinen! Neuvola Nuppu on yksityinen lastenneuvola, joka on perustettu v. 2009 halusta toteuttaa terveydenhoitajan työtä suurella sydämellä, kiireettä. Tavoitteena on alusta asti ollut läsnäoleva ja kiireetön ilmapiiri sekä perheiden yksilöllinen kohtaaminen.

Läsnäoloa sydämellä

Neuvola Nupun palveluihin kuuluvat

Neuvolatarkastukset suunnitellaan perheen yksilöllisen tarpeen ja toiveiden mukaan. Neuvolassa tutustutaan perheeseen, seurataan lapsen kasvua ja kehitystä sekä keskustellaan perhettä askarruttavista asioista. Alle 1-vuotiailla tarkastuksia on tiiviimmin, isommilla lapsilla vuosittain. Neuvolaseikkailu on lapsen ehdoilla etenevä ikäkausitarkastus ja se on suunnattu 4-6-vuotiaiden tarkastukseen. Neuvolaseikkailun etuna on lapsilähtöisyys ja lapsen ehdoilla etenevä tarkastus. Ujoimmatkin lapset lähtevät mielellään mukaan turvalliseen seikkailuun.

Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja unirytmi on erilainen. Toinen nukkuu hyvin vieri vieressä koko perheen voimin, toinen kaipaa omaa tilaa, jotta voi nukkua rauhassa. Lempeän uniohjauksen avulla voimme auttaa lasta ja perhettä löytämään sopivat ratkaisut nukahtamiseen, nukkumisjärjestelyihin ja opettamaan tarvittaessa uusia tapoja.

Imetys on ihmeellistä! Kahta samanlaista imetyskokemusta ei ole, eikä siis myöskään yleispäteviä ohjeita, jotka sopisivat kaikkiin tilanteisiin ja kaikille perheille. Siksi on tärkeää miettiä yhdessä perheen kanssa toimivat ratkaisut imetyksen sujuvaksi saamiseksi.

Koko kehon vyöhyketerapia on lääkkeetön, turvallinen ja tehokas hoitomuoto erilaisiin vaivoihin. Vauvoilla vyöhyketerapiaa käytetään itkuisuuden, vatsakipujen ja koliikkioireiden hoitamiseen. Isommilla lapsilla (1-7 v) vyöhyketerapialla voidaan hoitaa lempeästi erilaisia pelkotiloja, auttaa ummetuksessa ja uniongelmissa, rauhoittaa levotonta lasta, lievittää lihasjumituksia. Hoito toteutetaan lapsen ehdoilla, kiireettömästi, hoito ei tuota kipua.

Raskausajan palveluihin kuuluvat vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, lantion tasapainotus Spinning Babies® tekniikoiden ja faskia-tekniikoiden avulla sekä synnytysvalmennus yksityisesti tai pienryhmässä.

Raskausaikana voi tulla eteen erilaisia pieniä ja suurempia tuntemuksia, joilla keho viestii tarpeistaan. Kokonaisvaltainen hoito tukee valmistautumista tulevaan synnytykseen ja auttaa Sinua kuuntelemaan kehosi tarpeita. Levollisemmat yöunet, turvotuksen väheneminen, jomotusten ja kipujen lievittyminen ovat hoidon tavoitteena.

Neuvola Nupun synnytysvalmennus on kokonaisuus, jossa käydään läpi synnytyksen kulku. Tarkastelemme konkreettisesti mitä tapahtuu äidin kehossa ja miten vauva luovii tiensä lantion läpi. Saat luonnollisia kivunlievityskeinoja kuten hengitykseen perustuvan rentoutumisen, liikkumisen ja vyöhyketerapian.

Neuvola Nuppu

Olemme perheitä varten

Neuvola Nuppu on perheitä varten.  Perheesi otetaan vastaan sellaisena kuin se on, yksilöllisesti, kuunnellen toiveita ja etsien ratkaisuja arjen helpottamiseksi. Lähes 20 vuoden neuvolakokemuksella ja yli 2000 vauvaa hoitaneena olen huomannut, että jokainen vauva, lapsi ja perhe opettaa jotain uutta. Yhdelle perheelle sopivat ja toimivat keinot, eivät sovi toiselle. Siksi on tärkeää löytää jokaiselle sopivat ja toimivat tavat erikseen. Terveydenhoitajan asiantuntijuus ja lempeät luontaishoidot kulkevat sulassa sovussa vastaanotolla auttaen koko perhettä kokonaisvaltaisesti voimaan hyvin. Kiitos, kun saan kulkea mukana – lämpimästi sydämellä!

Läsnäoloa sydämellä
Äitiyden, lasten ja perheiden palvelut
Malminkaari 5, 
00700 Helsinki.
© 2020 Läsnäoloa sydämellä
Läsnäoloa sydämellä